Cynisk & småsur.

Krokiga tankegångar i raka rader. Glamourens antites. En obäddad dagbok.

söndag, oktober 22, 2006

 

Musikfunderingar

Ok. Datorn fungerar inte som den ska. En död pixel nu dessutom. Om den inte funkar efter nästa ogikkortsbyte så SKA den bli utbytt. Punkt.

Jag lyssnade på Anna Ternheims No Subtle Menidag på hemvägen, efter en dag i Möbius. Mötte ett gäng med grabbar som såg ganska macho och störiga ut. Det fck mig att tänka på om det är någon skillnad på musiklyssnande mellan män och kvinnor, vilka skillnader det i så fall skulle vara och hur detta skulle kunna tydliggöras. Det blev ganska komplicerade tankar, som jag efter en dag med näsan i mekanikboken inte är i stånd att redogöra för, men vad jag kom fram till var i alla fall att musik är en på många sätt könslös företeelse. Män såväl som vinnor kan gilla Anna Ternheim, och gör också det. Däremot finns det genrer (hårdrock, pojkbandsmusik) där könsfördelningen i lyssnarskaran är något skev. Är dock osäker på om detta beror på själva musiken eller imagen som följer med musiken. 

Hm. Det blev inte så jävla smart det där. Man är inte så rapp när man har tänkt hela dagen.

Vad läste man när man var 14 bast?

Frank Sinatra - Something. Underbar låt, men killen kan ju faktiskt sjunga också. Spöar dock inte Beatles, men det är ganska mycket att begära.
Comments: Skicka en kommentar

<$BlogBacklinkTitle$> <$BlogBacklinkDeleteIcon$>
<$BlogBacklinkSnippet$>



<< Home
  1. Tillbaka i gamet
  2. Dagens rubrik: Kung sköt full björn.
  3. Kinacyklar
  4. Det skrivna ordet
  5. Det är inte bara jag
  6. Färdig, slut och klar.
  7. Ljus
  8. En tå någon?
  9. Shit
  10. En osannolik dag

Bloggtoppen.se



This page is powered by Blogger. Isn't yours?