Cynisk & småsur.

Krokiga tankegångar i raka rader. Glamourens antites. En obäddad dagbok.

söndag, juli 24, 2005

 

Barnvakteri

Idag har jag varit barnvakt åt grannungarna, Loke och Freja, mer eller mindre hela dagen. De sköter sig bra, men gillar inte grönsaker. Detta var något sent påkommet och resulterade i att mycket av det jag planerat för dagen förblev ogjorda. Men vad gör det när det är gott om sommar kvar innan vardagen åter greppar tag om mig?

I går började ett koppel civilklädda brittiska poliser jaga en 27-årig man från Brasilien. Två hoppade på honom och höll ned honom, en tredje sköt honom med fem skott. Mannen avled omedelbart. Då misstänktes han för inblandning i terrordåden förra veckan. Idag har det visat sig att han inte hade något med terrorattentaten att göra. Han kanske bara råkade bo på fel ställe, se ut på fel sätt och ha en djävla otur. Att polis i ett europeiskt land kan skjuta en man på en vag misstanke är sjukt. Det är en perverterad version av den rättssäkerhet som hela samhällsbygger utgår från. Det är ett grovt brott av grundläggande demokratiska rättigheter, och allt liknande måste bekämpas med största möjliga kraft. Tyvärr anser USA och Storbrittanien att "kriget mot terrorismen" är viktigare än det demokratiska samhället.

Isolation Years är ett ganska underbart band, med grymma texter och alltid bra melodier. Preacher Songwriter är en av alla fullträffar.
Comments: Skicka en kommentar

<$BlogBacklinkTitle$> <$BlogBacklinkDeleteIcon$>
<$BlogBacklinkSnippet$>



<< Home
  1. What is the Matrix?
  2. En tjänst
  3. Egentligen
  4. Nu
  5. Stugan
  6. Mängdrabatt
  7. Uppsalami
  8. Kubbmästare
  9. Fula killar
  10. Knacking

Bloggtoppen.se



This page is powered by Blogger. Isn't yours?