Cynisk & småsur.

Krokiga tankegångar i raka rader. Glamourens antites. En obäddad dagbok.

tisdag, augusti 29, 2006

 

Ka-pow!

Det small ordentligt idag i derbyt mot Södra Trögd (Grillby ligger ju på den norra delen av Trögden) men mest på det bra sättet. Med sex a-lagsspelare i startelvan var vi helt överlägsna det unga STIK-manskapet. Efter första halvlek ledde vi med 7-0. Den andra halvan blev jämnare, mycket på grund av att halva laget slutade springa, men stultresulatet 9-2 är ändå icke att förakta. Jag lirade ytter idag och lyckades tyvärr inte göra något mål själv, men jag spelade fram ett par stycken. Grymmast var annars Posta Jr som spelade tre minuter av matchen och gjorde två mål.

Dagen ägnades annars mest åt matlagning i Uthgårdköket. Jag, Carro och Erik (aka Diskokungen) var grymma och maten blev god dessutom. Sedan har jag köpt Mekanikboken, en liter mjölk och två biljetter till Sufjankonserten. I'm from Barcelona spelar på lördag på V-dala f ö.

Byggnads är mitt största hatobjekt för tillfället. De har varslat företaget det lettiska bemanningsföretaget Upteka om blockad om de inte tecknar kollektivavtal åt sina arbetare innan den 12 september, dvs om två veckor. Jag är väl inte helt och hållet positiv till Uptekas verksamhet (de hyr ut lettiska byggarbetare till byggen - mest omtalat är ett skolbygge i Uppsala Ekeby - och betalar 50 kronor i timmen samtidigt som de står för boende och mat åt arbetarna) men arbetarna verkar mycket nöjda. Byggnads skapar sina egna regelverk, de kräver kollektivavtal för alla som arbetar på svenska arbetsplatser, de kräver "kontrollavgifter" av alla arbetsgivare och de kan ensidigt besluta om blockad och andra åtgärder som kan betyda dödsstöten för företagen (så som skedde i det uppmärksammade bygget på Vaxholm). De är lagstiftare, åklagare, domare och bödel. Allt detta sker med regeringens goda minne, trots att vi ska ha fri rörlighet för varor såväl som tjänster inom EU. Maciej Zaremba vrider och vänder på fenomenet i sin underbara artikelserie "Den polske rörmokaren". Har ni inte läst den än så gör det asap.

Gåte - Kjærleik. Yep, jag gillar Gåte, så är det.
Comments:
Facket har hybris och Zaremba är lysande.
 
Skicka en kommentar

<$BlogBacklinkTitle$> <$BlogBacklinkDeleteIcon$>
<$BlogBacklinkSnippet$>



<< Home
  1. Ja, så var det.
  2. Vad händer?
  3. Ledig
  4. En löpning in i boxen
  5. Musikhösten
  6. Färdigt
  7. Sista chansen
  8. Fyra timmar
  9. Nedtrappning
  10. Bra skit

Bloggtoppen.se



This page is powered by Blogger. Isn't yours?