Cynisk & småsur.

Krokiga tankegångar i raka rader. Glamourens antites. En obäddad dagbok.

fredag, augusti 26, 2005

 

Nollningssjukor

Nollningen för med sig flera olika sorters sjukdomar, elle rättare sagt åkommor. Den vanligaste är antagligen Fyllesjukan, som uppstår när man inmundigat för mycket alkohol och dyl och kan förvärras av bland annat bristfälligt näringsintag. Denna sjuka, som oftast förekommer under dygnets mörka timmar kan ibland vara mycket allvarlig, men för det mesta är den ganska harmlös. Den är också i allmänhet snabbt övergående. Det värsta fallet hittills är nog Daniels, som däckad fick köras hem till Ola, varpå en inte alltför lycklig pojkvän kom och hämtade den stackars krabaten.

En annan vanlig åkomma, som ofta uppstår efter flera dagars Fyllesjuka samt brist på sömn, är Zombiesjukan. Denna innebär att den drabbade är allmänt och konstant trött. Detta ackompanjeras i många fall med hufvudvärk, magknip och andra kroppsliga bekymmer.

Bakfyllesjukan är allmänt förekommande, men så välkänd att jag inte tänker gå in närmare på dess natur.

Den åkomma som drabbat mig värst är Skolstartsförkylningen, en läbbig förkylning som ger halsont, feber, snuva och allmän trötthet, samt en hel del andra bekymmer. Den skiljer sig från de övriga åkommorna på så sätt att den inte har någon lätt bot, utan framförallt kräver tid för att lämna kroppen. Hur lång tid som krävs skiljer sig från gång till gång, men är svårt att förutse.

Idag serverade vi i tältet, där bland andra mina nollor hade klassfest. Vi hade under dagen gjort en vacker flagga med en dödskallehora på. Vi i köket hade ett asbra spex på industritema. "Vill ni ha en bärs? Nej, jag kör travers!".

På vägen till skolan gillar jag att lyssna på Mews Snow brigade.
Comments: Skicka en kommentar

<$BlogBacklinkTitle$> <$BlogBacklinkDeleteIcon$>
<$BlogBacklinkSnippet$>



<< Home
  1. Shorty
  2. En gång till
  3. Oväntat
  4. En till
  5. Koden
  6. Ringen
  7. Dagen har varit lugn. Den ena av mina cyklar är nu...
  8. Imponering
  9. Imponering
  10. Som fan

Bloggtoppen.se



This page is powered by Blogger. Isn't yours?