Cynisk & småsur.

Krokiga tankegångar i raka rader. Glamourens antites. En obäddad dagbok.

torsdag, januari 25, 2007

 

Kommunister & idioter

Uppsala studentkår (US) är ett sorgligt kapitel. I ett val med cirka 10% valdeltagande, som bojkottades av moderata studentförbundet (med argumentet att det är bättre att förbanna mörkret än att tända ett ljus), tog Vänsterstudenterna makten, tillsammans med makthororna i UUS. Nu har det tillsammans med sossestudenterna klubbat igenom ett nytt åsiktsdokument. Där står bland annat att Uppsalas studenter är emot betyg (endast G och U ska finnas), för "positiv diskriminering" och all möjlig annan idioti. Det är sjukt.

Igår åkte jag och E till H&K föra att fira K:s födelsedag. Vi gjorde tårta, gav Fuglesangbiljett, tshirts och kakor och åkte tefat i Slottsbacken. Halv två på natten. Jävla dumma i huvudet vi är. E har en imponerande övertalningsförmåga.

Peter, Bjorn & John - Young folks. Den blev tydligen framröstad till 2006 års (näst?) bästa singel. Check it out.
Comments:
Det mest intressanta är väl om de över huvud taget bryr sig om vad studenterna tycker. När 10% av studenterna röstar bör de ju tänka över sitt mandat. Jag är inte helt glad över tanken att de uttalar sig om så viktiga frågor som betyg.

I sakfrågan om betyg är det ju skamligt att vi bara har två steg på massor av utbildningar. Blir inte jättelätt att konkurrera internationellt när vi är helt avvikande...
 
Skicka en kommentar

<$BlogBacklinkTitle$> <$BlogBacklinkDeleteIcon$>
<$BlogBacklinkSnippet$>



<< Home
  1. En lång vit dag på gräddhyllan
  2. Chocken
  3. In i framtiden
  4. Årest person
  5. Superblogg
  6. Let's have a war
  7. Jag ska...
  8. Kunskap, färdighet och insikt.
  9. En ny tid
  10. Nyheter

Bloggtoppen.se



This page is powered by Blogger. Isn't yours?